Осъден с доживотно наказание иска обезщетение заради лошо отношение в плевенския затвор

14.10.2016 13:01

prisada zatvor

Мъж, изтърпяващ доживотна присъда без право на замяна, се оплаква от лошо отношение, което е изтърпял в Затвора – Плевен.

Административен съд – Плевен е излязъл с определение относно молбата на Х.Х., който изтърпява наказанието си в Затвора – Ловеч срещу ГДИН – София за присъждане на обезщетение в размер на 25 000 лв., за неимуществени вреди – яд, нерви, безпокойство, стрес, плач,  липса на желание за живот, унижение на човешкото достойнство, чувство на отритнатост, незащитеност и страх. Това пандизчията преживял в периода 15.03.2013г. – 06.08.2015г., когато бил настаняван в 307 и 309 помещение на Затвора – Плевен.

В посочения период със затворника не е осъществявана социална дейност и възпитателна работа, не са провеждани ежедневни лекции, диспути и беседи, държан е изолиран в постоянно заключено помещение 23 часа в денонощието без възможност за човешко общуване.

Съдът с определение от 28.09.2016 г е оставил исковата молба на Х. без движение , като е указал в 7-дневен срок да отстрани нередовностите, като представи препис от исковата молба за ответника, да посочи прави ли искане за установяване на незаконосъобразността на бездействието, да посочи доказателства и конкретните обстоятелства, които цели да докаже, да представи писмените доказателства и да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на АС – Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда.

Тъй като нередностите не са били отстранени в посочения срок Административен съд – Плевен е прекратил съдебното производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: