Ученици от Левски участваха в откриването на изложба в Държавната агенция за закрила на детето

14.10.2016 11:00

14.10.dazd1

Ученици от Ученическия парламент на СУ „Крум Попов” – Левски са участвали в откриването на постоянно изложбено пространство, предназначено за произведения, сътворени от деца в Държавна агенция за закрила на детето. Проявата е била на 12 октомври по покана на председателя на ДАЗД Офелия Кънева. Идеята на агенцията е деца и младежи от цялата страна да показват своето творчество и демонстрират своите умения и таланти, информира педагогическият съветник на училището Наталия Николова.

14.10.dazd2

Над 30 деца от Левски, Драгоман, Карлово, Монтана и София лично са закачили своите картини при откриването на първото по рода си такова изложбено пространство в ДАЗД. Офелия Кънева е благодарила на децата за тяхното участие в откриването на това прекрасно място, в което чрез детските творби слънцето, жизнерадостта и сбъднатите мечти никога няма да угаснат. На откриването на изложбата в ДАЗД са били Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, Деница Сачева, зам.-министър на труда и социалната политика, Асен Иванов, зам.-министър на младежта и спорта, Калоян Дамянов, съветник на министър Меглена Кунева, представители на Министерство на културата и Агенция за социално подпомагане.
След официалното откриване на изложбената зала учениците от СУ „Крум Попов” са се срещнали със зам.-министър Деница Сачева и експерт по правата на детето в Министерство на труда и социалната политика.

14.10.dazd3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: