С различни инициативи в СУ „Стоян Заимов” отбелязват Седмицата на четенето

13.10.2016 8:56

zaimov

С различни инициативи отбелязват Националната седмица на четенето в СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

Стартът е даден с дарителска акция, съобщават от училището. Насловът на открития щанд с книги е „Подари книга. Прочети!“. Много деца подариха книги, които вече са прочели и получиха нови от други ученици.

Учениците от 12а клас изработиха постери, с които изразиха своите литературни предпочитания. Темата на постерите „Книгите, които ме впечатлиха“ мотивира по-малките ученици да продължават да четат, за да се възвърне загубеният интерес към книгата.

zaimov5

Вчера се проведе рецитал „Българският език – ту арфа звънлива, ту меч“. В него се включиха ученици от V до XII клас. Рецитираха се текстове от Ран Босилек, Иван Вазов, Димитър Подвързачов, Христо Фотев, Константин Преславски. Всички участници се представиха с много желание и отговорност към художествените произведения, които изпълняват. При учениците от начален курс се проведоха състезания за най-умел четец и най-добър разказвач. Децата с ентусиазъм рисуваха и свои любими литературни герои.

zaimov4

Утре Седмицата на четенето ще бъде закрита с отчет на направените мероприятия и награждаване на изявените ученици, които бяха най-отдадени на идеята да се мотивират младите хора да четат повече.

Снимки: СУ „Стоян Заимов” – Плевен

zaimov3

zaimov1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: