Приятелски мач изиграха ветерани на „Спартак“ и военни от УАГ – Долна Митрополия по повод Празника на авиацията

13.10.2016 16:29

13.10.dolna1

Вчера в Учебна авиационна група „Георги Бенковски” се проведе футболна среща в чест на празника на авиацията и Военновъздушните сили – 16-ти октомври. Представителният отбор на Военен спортен клуб „Георги Бенковски” отправи предизвикателство към ветераните от ФК „Спартак” – Плевен да премерят сили на терена. ФК „Спартак” Плевен е основан през 1919 год. Има 35 сезона в „А” футболна група, което го поставя на 10-то място в класацията на българските футболни клубове.

13.10.dolna2
Председателят на ВСК „Георги Бенковски” полковник Ивайло Ангелов приветства отборите и даде начало на турнира. Той призова към спортсменска и толерантна борба и пожела най- добрия да победи. Отборите показаха завидни футболни умения, висок спортен дух и максимално раздаване на терена. Голмайстор на турнира стана Благовест Петков от „Спартак”, който реализира 4 гола. След края на срещата, завършил с резултат 4 на 2 в полза на ветераните, между отборите бяха разменени възпоменателни плакети и благодарствени адреси.
Част от ветераните бяха довели своите внуци, които ги аплодираха и подкрепяха. След финала на срещата всички с интерес разгледаха статичния показ на самолети и самолетообслужваща техника.

13.10.dolna3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: