В ОУ „Св. Климент Охридски”-Плевен официално дадоха старт на Седмицата на четенето

10.10.2016 12:36

chetene

В изпълнение на Националния план на Министерство на образованието за повишаване на грамотността сред младите и възрастните хора, в ОУ „Св. Климент Охридски” официално бе открита Седмицата на четенето. Тя ще продължи от 10 до 14 октомври, информират от учебното заведението. Разбирането, че повишаването на грамотността е един от значимите фактори за развитието на всяко общество е приет Национален план през 2015-2016 г. за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността 2014-2020.

Приветствено слово към учениците и учителите изнесе във фоайето на училището Ваня Иванова, библиотекар в училището. Внимание бе обърнато на книгата – скъпоценен дар и прозорец към нов свят. Деца четоха свои съчинения на тема „Защо обичам да чета?”.

chetene1

В Седмицата на четенето предстоят и ред други инициативи като дарителска кампания „Дари книга – помогни на повече деца да се докоснат до магията на писаното слово!” и „Остави смартфона – почети книга”, а в класните стаи ще се разказват приказки за най-малките и те ще споделят кои са любимите им любимите им литературни герои.

В класните стаи в училището ще се четат приказки и от мама и татко, а на 14 октомври поетесата Велина Ценкова, учител по английски език в училище, ще бъде представена със своята поезия от библиотекаря на училището.

В рамките на Седмицата на четенето предстои и среща с поетесата Валентина Атанасова, а учениците от петите и щестите класове ще ще закрият Националната седмица на четенето с художествени четения в библиотеката.

Снимки: ОУ „Свети Климент Охридски” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: