Официално откриха Първия национален детски турнир по таекуон-до за Купа Плевен

08.10.2016 15:04

8.10.otkrivane1

Първият национален детски турнир по таекуон-до за Купа Плевен, който се провежда днес в зала „Спартак“, бе открит официално. Както писахме, за надпреварата, организирана от БФ Таекуон-до ITF и Таекуон-до клуб „Атила“ – Плевен с президент и треньор Даниел Цаков и под патронажа на председателя на ОбС – Плевен Мартин Митев, дойдоха над 200 състезатели от цялата страна. Сред официалните гости на церемонията по откриването бяха Мартин Митев, Костадин Димитров – вицепрезидент на УС на БФТ ITF, експертът на Министерството на младежта и спорта за областите Плевен и Ловеч Атанас Кършев, началникът на Отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” в Община Плевен Таня Митранова, директорът на Спортно училище „Георги Бенковски“ Пламен Георгиев, експертите в Отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” Теменуга Тодорова и Тони Вашков.

8.10.otkrivane2
В първото по рода си състезание в Плевен участие взеха общо 11 клуба – АБЦ – София, АСТК „Тракия“ – Пловдив, Клуб „Калоян Ладимекс“ – Перник, Спортен клуб „Некст“ – Габрово, Клуб „Один Оптикс“ – Панагюрище, Клуб „Оренда“ – Козлодуй, Спортен клуб „Василена“ – Перник, Клуб „Таек Кион“ – Ботевград, Клуб „Тервел“ – Севлиево“, Клуб „Фолкън“ – Благоевград и домакините от СКТ „Атила“ – Плевен. Техните състезатели и треньори бяха приветствани от Костадин Димитров – вицепрезидент на БФТ ITF, който посочи, че за Федерацията е изключителна чест да организира турнира в Плевен. Димитров пожела на СКТ „Атила“ – Плевен надпреварата да се превърне в традиционна. „Надявам се и с подкрепата на общинското ръководство да направим така, че в годините броят на децата състезатели да се увеличи. Защото виждате с колко страст те дават всичко от себе си“, сподели зам.-председателят на УС на БФТ ITF, допълвайки, че таекуон-до изгражда страхотни характери.

8.10.otkrivane3
В знак на благодарност президентът на СКТ „Атила“ – Плевен Даниел Цаков връчи плакети на официалните гости, а такъв от името на Федерацията по таекуон-до ITF получи патронът на надпреварата Мартин Митев. Непосредствено след церемонията своите медали получиха и излъчените вече победители в турнира.

8.10.otkrivane4 8.10.otkrivane5 8.10.otkrivane6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: