Ето как ще изглежда новият супер стадион в Плевен

04.10.2016 12:35

4.10.stadion1

Проектът за обновяването на стадион „Плевен“ бе представен днес в Заседателната зала на Община Плевен. Както писахме, той се финансира от спонсора на ОФК Спартак /Плевен/ Иван Динов и е дело на „П М Архитекти“. На презентацията присъстваха кметът на Плевен Георг Спартански, депутатът Найден Зеленогорски, много настоящи и бивши спортни деятели.

4.10.stadion2
Съоръжението ще отговаря на последните изисквания на европейската футболна централа УЕФА за провеждане на двубои от груповата и заключителната фаза на турнира Лига Европа. Новото бижу ще бъде изградено на мястото на сегашния стадион „Плевен“. Капацитетът му ще е 15 хиляди седящи места, изцяло покрити с козирки. Строителство ще е поетапно – на общо 4 етапа. Стартът ще бъде даден с изграждането на нов терен, електрическо осветление и супермодерен сектор А /срещу сегашната официална трибуна/. Той ще включва четири нива. Стойността му ще бъде около 9.5 млн. лв., като изпълнението ще отнеме 1-1.5 година.

4.10.stadion3
В първото ниво – партер ще има модерни съблекални, лекарски кабинети, спортно-възстановителен център, фитнес зала, стая да допинг контрол, зала за пресконференции и магазин за фен артикули. Второто ниво включва официалната трибуна с 4 хиляди седящи места, зона за ветераните и ресторант. Над нея ще е ВИП ложата с 240 места и зала за кетъринг. На четвъртото последно вино е зоната за журналисти – зала и отделни кабинки. Предвиден е по един персонален асансьор за изкачване във ВИП ложата и зоната за журналисти. В следващите етапи на строителството ще се изграждат останалите сектори на новия стадион. Общата стойност ще бъде около 15 млн. лв.

4.10.stadion4
Плевен има 1000 проблема, но най-спешен е този със спортната база, сподели пред присъстващите кметът Спартански. Той не скри, че подобен мащабен проект не е по силите на Общината и за него ще трябва сериозна подкрепа от страна на Правителството. Ще лобираме чрез плевенските депутати и ще търсим директни разговори с министри от Правителството, но трябва да сме наясно, че не можем да очакваме, че Рогът на изобилието ще се излее изведнъж върху Плевен, посочи Спартански. Той припомни, че Община Плевен има готов проект и за основна реконструкция на лекоатлетическата писта със сектори тласкане на гюле и хвърляне на диск, който е на стойност 1.5 млн. лв. „Проектът е повторно депозиран в Министерски съвет и очакваме отговор. Ако ли пък не ни бъде отпуснато финансиране, има вариант да изтеглим заем, с който да финансираме начинанието – нещо, което на този етап Община Плевен може да си позволи“, коментира още кметът.

4.10.stadion5

 

4.10.stadion6 4.10.stadion7 4.10.stadion8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: