Мрежата на жените социалистки е носител на социалните политики

02.10.2016 10:33

bsp_kornelia

Мрежата на жените  социалистки е носител на социалните политики. Това заяви председателят на НС на БСП на разширеното заседание на Националния съвет на Обединението на жените социалистки, проведено вчера на „Позитано“ 20. „Бъдете по места говорители на това, което партията предлага като алтернатива на сегашното управление. Нека нашата мрежа от жени социалистки да бъде носител на социалните политики”.

В работата на заседанието участваха представители на 214-те им клуба в страната.  Пред тях Корнелия Нинова каза още: „Ние сме проводникът на грижата за децата, за младите семейства, за възрастните и немощните. Но, за да можем да им предложим работа и добри доходи, трябва най-напред да се погрижим за работеща икономика. Много от вас са жени с малък семеен бизнес и разбират, че без развитието му няма бъдеще. Но за да наложим тази алтернатива трябва да победим на президентските избори. Имаме реален шанс това да стане“. По думите й много социологически проучвания показват негативен вот в обществото срещу сегашното управление. Алтернативата, която предлага БСП, е изключително важна.

bsp1

Пред жените социалистки говори и кандидатът за вицепрезидент на България Илияна Йотова. „Нашите колеги в НС направиха нещо изключително по тема, която засяга жени и деца. Става дума за грандиозна корупция в детските градини, в която е замесена злоупотреба с европейски и национални средства. Медиите упорито искаха да скрият това“, каза Йотова. Според нея трябва да се поставят публично теми, които са близки до жените и могат убедително да защитават. „Трябва да разтворим ветрилото и да работим заедно с неправителствени организации“, допълни кандидатът за вицепрезидент, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП.  Тя беше категорична, че жените са моторът на промяната. Като жени-социалистки изпълнихме едно обещание от преди Конгреса – повече жените да не се пренебрегват“.  Йотова подчерта, че БСП вече има председател на партията жена, както и много жени са кандидати за различни постове.

Корнелия Нинова и Илияна Йотова изразиха увереност, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление и кандидат-президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова ще спечели надпреварата за „Дондуков” № 2.

Председателят на Обединението Катя Николова представи задачите и плана за работа в кампанията на БСП за президентските избори. Обединението на жените-социалистки конкретизира своята отговорност за активно участие в общата кампания на БСП и бяха коментирани конкретните прояви  и дейности на клубовете на Обединението, както и ролята на жените в предстоящата кампания. Бяха обсъждани проблеми на децата, на хората с увреждания, достъпа до образование и здравеопазване, както и други теми.

bsp

В края на срещата, жените социалисти подариха на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова икона на „Св. Георги Победоносец”, с пожелание за победа на предстоящите президентски избори.

Снимки: Пресцентър, БСП – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: