В Реселец днес откриват шестото издание на Националния песенен фестивал „Христо Ковачев“

01.10.2016 8:26

13.09.reselec

В червенобрежкото село Реселец ще се проведе станалият вече традиционен Национален песенен фестивал „Христо Ковачев“. Официалното откриване на шестото издание е днес от 10:00 ч. И тази година фолклорният празник се организира от местното читалище „ Тодор Попов-1924“ и кметството, с подкрепата на Община Червен бряг.
Във фестивала традиционно участват певчески групи, хорове и индивидуални изпълнители на автентичен и обработен фолклор към сдружения, народни читалища, пенсионерски клубове и училища, като няма възрастови ограничения за участниците.
Фестивалът се провежда в памет на знаменития музикален педагог, радетел за издирване на българската народна и хорова песен Христо Ковачев. Бележит диригент, посветил живота си за съхраняване и разпространяване на песенните бисери от нашия фолклор. Събитието е на доброволни начала, но е с конкурсен характер. Компетентно жури ще дава оценка в 3 категории – автентичен и обработен фолклор и индивидуални изпълнения. За всяка категория ще има първа, втора и трета награда, медали, дипломи, лауреатски звания, информираха организаторите от НЧ „Тодор Попов-1924“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: