От Община Пордим излязоха с разяснения за изборите на 6 ноември

27.09.2016 10:19

vot 1

Във връзка с произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на Републиката и Национален референдум, насрочени за 6 ноември 2016 г., Общинска администрация – Пордим публикува разяснения относно различните срокове, свързани с вота.

Избирателните списъци са съставени по постоянен адрес (адресът, вписан в личната карта);
– Избиратели, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места и имат заявен настоящ адрес в населените места на Община Порим, могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес до 22.10.2016 г. (събота) включително. Общинските администрации по настоящ адрес предават на ГД „ГРАО” в МРРБ информация за подадените искания за гласуване по настоящ адрес за заличаването им от избирателните списъци по постоянен адрес.
Избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да подадат заявление до 22.10.2016 г. (събота) включително.
– Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък се подават до 29.10.2016 г. (събота) включително.
– При образувана избирателна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия, заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия се приемат до 31.10.2016 г. (понеделник) включително.
– Само кандидатите за президент и вицепрезидент, членовете на ЦИК, членовете на РИК и наблюдателите могат да подадат заявление за гласуване на друго място до общинската администрация по постоянния им адрес в срок до 22.10.2016 г.
Справки в избирателните списъци могат да се правят:
– на обявеното със заповед на Кмета на Община Пордим място- сладкарница на РПК „Освобождение”и на табла във фоайетата на кметствата и кметските наместничества.
– на интернет-страницата на Община Пордим – http://www.pordim.bg/
Заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес по чл.36, ал.1 от Изборния кодекс (ИК); за гласуване с подвижна избирателна кутия по чл.37, ал.1 ИК; по чл.39, ал.2 ИК се подават:
– за град Пордим: в сградата на Община Пордим- Център за услуги и информация на гражданите на адрес: гр. Пордим, ул. „Иван Божинов” №1 от 08,00 ч. до 17,00 ч.,
– за населените места на Община Пордим – в кметствата на населените места.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: