Георг Спартански: Ще има уволнени, ако практиката за събиране на пари в детските градини продължи

26.09.2016 16:57

11.01.spartanski

Както вече писахме, със своя заповед, издадена на 21 септември кметът на Община Плевен Георг Спартански забрани събирането на финансови средства от родителите за нуждите на детските заведения на територията на общината. В тази връзка той проведе среща с всички директори на ясли и градини.
„Тази практика на събиране на средства и консумативи рязко трябва да изчезне, предупредил съм директорите за това. Иначе няма да се поколебая, ако получа сигнал за това, да уволня някой от тях за назидание. Ако родители искат да направят дарение, имат възможност и желание да купят телевизор или нещо друго, нямам нищо против. Но да се дарява тоалетна хартия, прах за пране и сапун – не го приемам за нормално. Ще бъда абсолютно безкомпромисен и много се надявам някой от директорите да не злоупотреби”, беше категоричен г-н Спартански.
В заповедта е разписано още, че всяко събиране на финансови средства от директори и учители, извън предвидените в закона такси, ще се счита за незаконосъобразно. При констатирани нарушения на заповедта, ще бъдат приложени разпоредбите на чл. 187, т. 7 от Кодекса на труда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: