Огромен успех на концерта за набиране средства за построяване паметник на Емил Димитров в Плевен

22.09.2016 13:20

koncert_kolaj

При огромен успех премина снощи концертът, посветен на каузата, подета от Община Плевен за изграждане паметник на Емил Димитров. В него участваха Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Люси Дяковска, Даниел Цочев, Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”. Водещ бе Драгомир Драганов. Музикалното събитие се проведе в залата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”, където се състоя концертът.

koncert_pulblika

„Благодаря ви, че сте тук, че сте толкова много. Това показва, че великият Емил Димитров не е забравен, че той живее в сърцето и паметта ни, и че вечно ще живее чрез своите песни. Емил Димитров няма нужда от материален паметник, защото той отдавна има най-скъпия паметник, който може да бъде изграден и който ние сами сме изградили в нашите сърца –паметник на любов и на признателност към този велик наш съгражданин”, каза в обръщението си към събралите се в залата на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен кметът Георг Спартански. Той подчерта, че дарителската акция за набиране средства за изграждане паметник на Емил Димитров ние дължим на нас самите, „за да докажем, че сме достойни плевенчани, че помним нашите велики  герои и българи можем да се обединим около една благородна кауза, за да покажем, че помним тяхното дело, тяхното творчество, техните песни и думите и съдържанието в тези песни”.

Кметът благодари на участниците в концерта. „Те показаха, че са не само големи артисти, а са достойни продължители на творчеството, на делото на великия Емил Димитров”, подчерта Георг Спартански.

Само за вечерта на концерта са събрани 7000 лв. и общата сума вече е повече от 18 000 лв. „Паметник на нашия съгражданин Емил Димитров ще има. А той принадлежи на цяла България, за която Емил Димитров изпя най-хубавите си песни”, каза още кметът на Плевен.

koncert

Своите благодарности към плевенчани изказа и Емил Димитров – син. „Това, което днес ни обединява като енергия е, че всички ние обичаме българските песни. Благодаря за вашата памет, нека да я имате винаги и от сърце ви благодаря, че сме заедно днес”, каза синът на легендарния изпълнител.

Публикуваме още веднъж и дарителската сметка на каузата за набиране средства за изграждане паметник на Емил Димитров в Плевен:

Община Плевен

Българо-американска кредитна банка – Офис Плевен

BIC BGUSBGSF

IBAN: BG85BGUS91608404113900

код вид плащане: 44 51 00 „Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната” – за изграждане паметник на Емил Димитров.

koncert_toni

koncert_margihranova

koncert_lusi

#тагове:

НАЙ-НОВИ: