Седмица на пожарната безопасност се проведе в Гулянци

20.09.2016 9:48

gulqnci_pojarna 1

В периода от 12 до 18 септември 2016 година се преведе Седмицата на пожарната безопасност. Тя е ежегодно събитие в чест на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.

РС ПБЗН гр. Гулянци също отбеляза инициативата с поредица от мероприятия, сред които и демонстративно учение в ДГ „Незабравка” гр. Гулянци на 15 септември. Огнеборците се срещнаха с децата и персонала, показаха им екипировката и оборудването си, разясниха им правилата за пожарна безопасност, информират от пресцентъра на Община Гулянци. Особено вълнуващо за малчуганите бе да подържат шланга, да сложат предпазната каска и да се качат в пожарния камион.

gulqnci_pojarna

Началникът на районната служба Валери Предов използва момента да напомни стриктно да се спазват изискванията за пожарна безопасност и недопускане на пожари, защото въпреки усилията на огнеборците през летните месеци на обслужваната територия са горели множество пожари в сухи треви и ниви, най-вероятно причинени от човешка небрежност. „Сега предстои зимен сезон и причините за възникване на пожари се променят, но опасността остава и всички трябва да сме внимателни и отговорни.” – призова Валери Предов.

РС ПБЗН гр. Гулянци съществува от 1983 година и към момента покрива района на община Гулянци и селищата Комарево и Байкал с прилежащите им землища. В службата работят 15 пожарникари. На всички тях – Честит професионален празник!

Снимки: Община Гулянци, Пресцентър

gulqnci_pojarna 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: