Мъж, извършил опит за убийство, е предаден на съд по обвинение на Окръжна прокуратура – Плевен

19.09.2016 13:26

23.01.ubiistvo

Окръжна прокуратура–Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен мъж, за извършен опит за убийство на жената, с която живее. Обвинението срещу Васил Д. е за това, че на 18.06.2016 г. в с.Бреница, Плевенска област, направил опит умишлено да умъртви Василка Д., като деянието му останало недовършено поради независещи от него причини – престъпление по чл.115, във вр. с чл.18, ал.1 от НК.
Обвиняемият живее на съпружески начала с пострадалата. На 18.06.2016 г. около 18.30 часа Васил Д. бил в района на хранителния магазин в центъра на с.Бреница, черпел се в компанията на Костадин К. с бира и уговаряли сделка, според която Васил Д. да даде кон, кола и пари, в замяна на което да получи от Костадин К. къща в селото.
Междувременно Василка Д., разбрала от малкия им син за уговаряната сделка, бързо отишла при компанията и се развикала, че не е съгласна с размяната и че си иска коня обратно. Обвиняемият се ядосал от намесата и от провалената сделка, извадил нож, който носел със себе си и подгонил жената. Успял да я хване, замахнал с ножа към тилната област зад главата й с намерение да я намушка, но тя успяла да се извърти и ножът се плъзнал по шията й, разрязвайки кожната тъкан. Непосредствено след това пострадалата се отскубнала и побягнала към хранителния магазин, където се скрила.
Васил Д. е осъждан. Има взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: