Фермери от Плевенско представят продукцията си на изложение днес в „Кайлъка”

18.09.2016 7:55

fermeri

Земеделски производители и преработватели от област Плевен ще участват в изложението „Подкрепяме българското”, което ще се проведе днес.

За място е избран парк „Кайлъка” – в района зад тенис кортовете. Официалното откриване ще е в 12 часа от зам.-министъра на Свилен Костов, но шатрите ще се подреждат още от 9 часа тази сутрин. Изложението е част от националната кампания „Подкрепяме българското” на Министерството на земеделието и храните, която стартира в началото на септември и се провежда във всеки един от областните центрове в страната.

Очаква се участие да вземат около 30 фермери от региона – от Плевен, Белене, Славяново, Койнаре, селата Петърница, Рибен и т.н. Посетителите ще могат да си закупят продукти директно от производителя – млечни продукти, плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, хлебни изделия и други. Сред интересните стоки, които ще бъдат предложени, са яйца от японски пъдпъдъци. Изложението ще продължи до 18 часа.

За доброто настроение ще се погрижат талантите от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Пордим, изпълнителите от танцов клуб „Комудара” – Плевен. Учениците от ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване отново ще демонстрират уменията си по карвинг като ще представят своя композиция на тема „Есенна импресия – падащи листа”.

От 10 часа също днес в Областна администрация – Плевен ще започне кръгла маса, на която ще се дискутират приоритетите и целите на Министерството на земеделието и храните.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: