Област Плевен е на второ място по среден добив на пшеница в страната

18.09.2016 15:23

pshenica11

Област Плевен е на второ място по среден добив на пшеница в страната. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов в Плевен, където участва в откриването на 14-тото изложение от кампанията на Министерство на земеделието и храните „Подкрепяме българското“. Той допълни, че през 2015 г. обработваемата земя в областта е нараснала с 1,3% спрямо 2013 г., заемайки над 90% от използваната земеделска площ в региона.

„Плевенска област е сред водещите в страната по производството на зърнени и маслодайни култури, сред които основно пшеница, царевица, слънчоглед, рапица и ечемик. През 2015 г. тук са съсредоточени около 10% от общите площи със зърнени култури в страната и близо 9% от тези с маслодайни култури“, посочи още Свилен Костов.

Ще припомним, че днес в парк „Кайлъка“ в пространството зад тенискортовете са разположени шатрите с щандовете на изложението „Подкрепяме българското”. В него участват 31 производители от региона, които представят своята продукция – млечни, месни, хлебни и много други продукти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: