Сложен пилотаж показаха на открития летателен ден по повод 30 години самолет L-39 ZA в България

17.09.2016 14:13

poleti4

Бивши и настоящи военнослужещи, представители на институции и граждани от цялата страна присъстваха днес на открития летателен ден по повод честването на 30 години самолет L-39 ZA в България. Поздрав за празника отправиха командирът на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия подп. Ангел Николов, бригаден генерал Анатолий Кръстев, зам.-командир на ВВС, на тържествената церемония присъства и изпълняващият длъжността кмет на Община Плевен арх. Невяна Иванчева. Това информираха от Пресцентъра на Община Плевен.

letatelen+den

„Изразяваме респекта си към дълга ви да бъдете надежден пазител на страната и гарант за нейния мир и стабилност. На борда на самолета L-39 ZA овладяха военно майсторство в Долна Митрополия и Каменец  поколения наши летци, превръщайки името му в един от символите на отбраната на страната ни. Приемете пожеланията ни за здраве, висок дух и енергия, нови поводи за заслужено самочувствие и удовлетворение”, пожела арх. Иванчева.

poleti2

Почетни плакети, специално изработени за случая, бяха връчени на първите обучавали се на L-39 ZA.

Присъстващите наблюдаваха пилотиране в зона сложен пилотаж на малка височина, прихващане и ескортиране на вражески самолет, полет в бойна формация, различни фигури от сложния пилотаж със самолети L-39 ZA и Pilatus РС-9М. Статичният показ запозна с предназначението на авиационната, самолетообслужваща и специална техника, които са на въоръжение в авиогрупата „Георги Бенковски”. Желаещите да се снимат в пилотската кабина пък трябваше да чакат реда си на дълги опашки.

Снимки: Община Плевен, Пресцентър

poleti3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: