17 първокласници чуха първия школски звънец в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Търнене

15.09.2016 13:09

tarnene3

17 първокласници прекрачиха днес прага на едно от най-големите училища в общината извън Плевен – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Търнене. По традиция новата учебна година бе открита точно в 9 часа с химна на Република България. Първолаците бяха приветствани с добре дошли от директора на училището Поля Блажева. „Първият учебен ден е много специален за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Днешният ден е много важен за вас, защото показва, че вече сте пораснали. Учението ще ви даде не само безценен дар – да четете и пишете, но и ще ви помогне да откриете хиляди нови и интересни неща за света и самите вас.“

tarnene

По случай началото на новата учебна година учениците поздрави и кметът на Търнене Преслав Панов. Той е на 27 години и е най-младият кмет в община Плевен. Преди да заеме поста е работил като учител по физкултура в местното училище.

tarnene4

По стара българска традиция първокласниците бяха посрещнати с питка и мед от своята учителка Нина Вътева, а на чиновете ги чакаха букварите и читанките.
ОУ „Св. Св.Кирил и Методий“ с. Търнене е основано през 1919 г. То е приемащо за учениците от с. Дисевица след завършен четвърти клас. През последните три години броят на децата в училището се увеличава.

tarnene2

tarnene1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: