Тържествено откриха новата учебна година в ПГХВТ ”Луи Пастьор” – Плевен

15.09.2016 13:45

15.09.pghvt1

Днес ПГХВТ ”Луи Пастьор” – Плевен отвори врати, за да посрещне поредния випуск. Нетърпеливите деветокласници и тази година ще се обучават в специалностите «Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост», «Контрол на качеството на храни и напитки» и «Работник в хранително-вкусовата промишленост». Празникът започна с издигане на националния флаг и посрещане знамето на Гимназията. Инж. Лилия Петкова – директор на ПГХВТ «Луи Пастьор», приветства всички присъстващи и официално откри учебната 2016/2017 година. Приветствия поднесоха Йонита Иванова – началник отдел «Образование» в община Плевен, Антон Георгиев – управител на «Полюс ТМ» и общински съветник и майор Беняков – представител на сдружение «Артилерия», с което Гимназията си партнира успешно.

15.09.pghvt2
Поздравителни адреси бяха получени от Цецка Цачева – председател на Народното събрание на Република България; Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката в 43-о то Народно събрание на Република България; Ралица Добрева – областен управител; арх. Невяна Иванчева – изпълняващ длъжността кмет на Община Плевен; Васил Антонов – народен представител;подполковник Иван Иванов – началник на Военно окръжие – Плевен.

15.09.pghvt3
С топли думи и с пожелание «На добър час!» към учениците от девети клас се обърна класният ръководител на IX „а” клас Йорданка Йотова, на която по традиция беше връчено «Златното ключе на знанието». Празникът продължи с музикално-поетичен рецитал с участието на ученици от гимназията. Учениците бяха посрещнати с питка и мед, а г-жа Петкова лисна менче с вода за успешна и ползотворна учебна година!
Текст: Соня Ковачева, учител по БЕЛ

15.09.pghvt4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: