Васил Антонов ще е председател на областния предизборен щаб на БСП – Плевен за президентските избори

13.09.2016 11:29

13.09.bsp1

Вчера се проведе заседание на Областния съвет на БСП в Плевен, в чийто дневен ред бе заложен избор на ръководство на структурата и утвърждаване на предизборен щаб. Основна фигура в изборната кампания за президент на Република България, ще бъде Васил Антонов, който бе избран за Председател на областния предизборен щаб. Като дългогодишен председател на Областния съвет, Антонов, е доказал по безспорен начин своя организационен опит и упоритост при постигане на максимални резултати в изборните кампании.
Новият областен съвет на БСП ще има шестима заместник-председатели: Васил Антонов – народен представител и член на Националния съвет на социалистическата партия. Негов ресор ще бъде „Регионална политика и взаимодействие с органите на държавна власт”. Още един доказан авторитет – председателката на Общинския съвет в Долни Дъбник – Маргарита Стойчева, ще отговаря за местната политика в областта. Плевенската общинска организация има своето достойно присъствие в ръководството. Избраните за заместник председатели Свилен Атанасов и д-р Никодим Нинов ще работят съответно по проблемите на идейно-политическата дейност, анализите и прогнозите и на здравеопазването, социалните дейности, образованието и културата.
Ботева показа своята убеденост, че от съществено значение за добрите взаимоотношения в партията е да има приемственост, като предложи Мирослав Михайлов – досегашен председател да продължи своята дейност като отговорник за организационната дейност на областната структура. Ганка Нинова, която е председател на Общинския съвет на БСП в Червен бряг ще отговаря за партийната дейност.

13.09.bsp2
За да спази баланса сред общините от областта, новият председател предложи и шестима секретари: Емилия Тончева – Председател на ОбС на БСП Искър – „Взаимодействие с работодателски и браншови организации”, Илиян Александров – бивш кмет, а през настоящия мандат председател на Общинския съвет в Пордим – „Местна политика и взаимодействие с представителите с местната власт”, младият член на НС Стефан Бурджев ще утвърждава младежката политика в областта, Огнян Янчев – общинския партиен лидер на Гулянци, ще отговаря за връзките с хоризонталните структури, а Петър Дулев – пет мандата кмет на община Белене и народен представител в 42-то Народно събрание ще води коалиционната политика и ще работи със структурите на гражданското общество. За стопанската дейност, финансите и бюджета на Областния съвет ще отговаря Атанас Николов – председател на общинската организация в Никопол.
След като вече е факт кандидат-президентската двойка на БСП – ген. Румен Радев – Илияна Йотова, най-неотложните задачи пред Областната организация на БСП са отбелязване на предстоящите национални и регионални празници, които да станат повод за мотивиране и мобилизиране на членовете, симпатизантите и съратниците на Столетницата. Целта, която си поставиха плевенските социалисти е: два пъти увеличаване на подкрепата за БСП на предстоящите президентски избори, спрямо постигнатите резултати на местните през есента на 2015 година.

13.09.bsp3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: