Янислав Данчовски получи днес своята Национална диплома от областния управител на Плевен

12.09.2016 12:49

yansilav

Янислав Данчовски получи днес своята Национална диплома за отличен успех и за лауреат на Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда от областния управител Ралица Добрева. Това стана в зала „Плевен” на Областна администрация в присъствието на Албена Тотева, началник на Регионалното управление на образованието – Плевен, експерти, ръководството на МГ „Гео Милев”, чийто възпитаник е Янислав, учителите на младежа, негови близки и приятели. Ралица Добрева връчи и плакет на талантливия плевенчанин, а на неговата майка букет цветя.

За получените две отличия – Националната диплома и плакета от областния управител на Плевен Янислав каза, че за него те са един символ, на всичко, за което той се е борил през изминалите 12 години. Сред постигнатите победи Янислав посочи спечеления това лято бронзов медал от Международната олимпиада по химия и околна среда, както и отличното му представяне на двете задължителни матури, на които той има оценки Отличен 6,00.

Янислав не забрави да благодари както на своята учителка Калинка Бенова, стояла неотлъчно до него в подготовката му по химия, но и на всички педагози от МГ „Гео Милев” – Плевен, които са били част от обучението му.

Младежът ще продължи обучението си в Софийски университет „Св. Климент Охрдидски“, Химически факултет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: