Цецка Цачева получи плакет за изключителен принос за разкриването на Факултета по фармация в МУ – Плевен

12.09.2016 11:36

12.09.mu1

Стартът на новата учебна година в Медицински университет – Плевен бе даден официално днес в зала „Магнум“ на Втора клинична база. Сред официалните гости на събитието бяха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, областният управител Ралица Добрева, зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев, народният представител Владислав Николов, почетният ректор на МУ – Плевен проф. Григор Горчев.

12.09.mu2
Както писахме, общо 435 първокурсници прекрачиха прага на плевенската Алма Матер за първи път. Те бяха посрещнати тържествено в зала „Магнум“, като всеки един от тях получи свитък с химна на академичната общност Gaudeamus. Повече за висшето училище пред новите възпитаници на ВУЗ-а разказа проф. Маргарита Александрова – зам.-ректор по учебната дейност, а приветствие отправи ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов.

12.09.mu3
Първокурсниците, техните родители и преподаватели бяха поздравени и от Цецка Цачева, която получи от проф. Томов плакет за изключителен принос за разкриването на Факултета по фармация към МУ – Плевен. Председателят на Парламента не скри вълнението си, посочвайки, че тази церемония я е върнала назад във времето – към стартирането на процедурата по разкриване на новия факултет. Сега ни се струва, че всичко се е случило за много кратко време, но всъщност времето, изминало оттогава, съвсем не е малко, а екипът от хора, ангажирани с тази идея, действително бе огромен, каза Цачева, допълвайки, че е горда да бъде част от него. Тя поздрави всички хора, заели се с нелекото начинание, като на първо място изтъкна ролята на проф. Григор Горчев – човекът, запалил искрата и дал идеята за разкриването на Факултет по фармация в МУ – Плевен.

12.09.mu4 12.09.mu5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: