ТК „Плевен-ПСК“ бе домакин на „Мастърс“ турнир за деца до 8 години

12.09.2016 8:02

12.09.tenis1

Вчера завърши „Мастърс“ турнирът на „оранжев“ корт, организиран от ТК „Плевен-ПСК“, провеждащ се по програмата на Министерството на младежта и спорта и Българска федерация по тенис – „Тенисът – спорт за всички“. При момчетата триумфира Иван Иванов от ТК „Черно море елит“ (Варна), който в изключително зрелищен финал победи Димитър Кисимов от ТК „Про спорт“ (София) с резултат 5:4 (4), 5:3. Двамата впечатлиха всички със страхотни отигравания и показаха, че напълно заслужено са достигнали до финала. В мача за третото място Виторио Станков от ТК „Про спорт“ победи Калоян Шиков от ТК „Ямбол 2005“ с резултат 4:0. Преди това в полуфиналите Иванов победи Станков, а Кисимов се наложи над Шиков.
В надпреварата при момичетата на първо място се класира Габриела Георгиева от ТК „Асеновград“, която след един изключително драматичен и продължителен финал победи Жанет Ламбрева от ТК „Пиронкови“ (Пловдив) с резултат 2:4; 4:0; 5:4(5). Мачът продължи над два часа, като предложи множество обрати и дълги и изтощителни за двете състезателки разигравания. В мача за третото място Ива Иванова от ТК „Академик“ (Благоевград) победи Ивелина Христова от ТК „Кристи“ (Дряново) с резултат 5:4(4). В полуфиналите Георгиева победи Христова, а Ламбрева се наложи над Иванова в също много оспорван трисетов двубой.

12.09.tenis2
В рамките на целия турнир участниците показаха много сериозни тенис умения, въпреки крехката си възраст и затвърдиха мнението, че програмата „Тенис 10“ дава страхотен резултат най-вече върху играта и поведението на младите състезатели.
Децата бяха наградени от председателя на ТК „Плевен-ПСК“ Манол Манолов, като за всички участници бяха осигурени множество награди. Една от тези награди бе тази за fair play, която отиде при Ива Иванова за отличното поведение на младата състезателка на ТК „Академик“ (Благоевград).
Всички участници и родители изказаха задоволството си от организацията както и от подготвителния лагер, който се проведе за втора поредна година в дните преди турнира.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: