Предстои реконструкция и укрепване на пътя Плевен – Тетевен

09.09.2016 15:13

20.07.remont

Председателят на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание и съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски отправи актуален въпрос към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров във връзка с пропадането на участък от пътя Плевен – Тетевен. Заради свлачище в района на село Садовец, пътят между Плевен и Тетевен е пропаднал, което затруднява движението и създава опасност от аварии. Това информират от пресцентъра на „Движение България на гражданите”.

najden

Найден Зеленогорски попита ръководителите на МРРБ и АПИ запознати ли са с проблема, какви мерки предприемат за разрешаването му и в какви срокове пътят, който е част от републиканската пътна мрежа ще бъде възстановен.

В отговора си председателят на АПИ потвърди изнесената от Найден Зеленогорски информация относно състоянието на този участък от пътя Плевен – Тетевен. В резултат от засилени свлачищни процеси през последните месеци се е получило пропадане в района на Садовец. Пътят е ремонтиран няколко пъти, но трайното решаване на проблема изисква изграждане на пилотно фундиране. АПИ е възложила изработването на проект за реконструкция на този участък. След изготвянето му ще се пристъпи към укрепване на свлачището и ремонт на пътя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: