Плевенският окръжен съд разреши екстрадиция на осъден за кражби в Германия

08.09.2016 16:02

prisada

Плевенският окръжен съд разреши екстрадиция на осъден за кражби в Германия. Това става ясно от решение на състав на ОС – Плевен по повод внесена за разглеждане Европейска заповед за арест от 28 юли 2016 г., издадена от  Главен прокурор на Прокуратурата в гр. Дортмунд – ФР Германия, за задържане и предаване, с цел изпълнение на наложено наказание, на българския гражданин Н.М.

В проведеното на 31 август съдебно заседание Н.М. е изразил доброволно съгласие за незабавно предаване на издаващата държава като е заявил, че разбира последиците от това си действие. Изявил е желание да се изпълни издадената европейска заповед за арест, се посочва в съдебното решение.

В Европейската заповед за арест е посочено, че Н.М. е осъден в Германия за тежка кражба, извършена в организирана престъпна група, в четири случая, в това число – два случая на недовършена кражба и опит за продължавана компютърна измама, извършени от  организирана престъпна група, в периода 11.07.2014г. – 25.07.2014г., в супермаркети в различни градове, където престъпната група, в която е участвало и исканото лице,  се занимавала с джебчийство и последваща злоупотреба с придобитите по този начин дебитни карти на банкомати. От супермаркети е отнемала противозаконно чужди вещи.

Н.М. е задържан в България на 24 август 2016 година.

Със своето решение Плевенският окръжен съд допуска незабавно задържане и предаване на Н.М. на ФР Германия с цел изпълнение на наложеното му наказание. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: