Баскетболният „Спартак“ стартира подготовка за новия сезон в отлично настроение (снимки)

05.09.2016 19:08

5.09.basket1

Отлично настроение съпътства първата официална тренировка на баскетболния „Спартак“ (Плевен), проведена тази вечер. На паркета в зала „Балканстрой“ треньорът на спартаклии Александър Дяковски изведе общо 10 баскетболисти, като до края на тази седмица към тима ще се присъединят още трима. Това са Милен Дудев, който пристига в Плевен в четвъртък, Кристиян Кръстев, който играе и за „Чавдар“ (Троян) в А група, а с троянци му предстои участие в турнир в Габрово, както и Милован Савич. За съжаление, причината той да не е тук сега е изцяло в нас, тъй като не успяхме да подготвим навреме документите за визата му, но съм сигурен, че въпреки всичко той ще дойде в Плевен в страхотна форма, сподели Александър Дяковски. Последен към „Спартак“ ще се присъедини Велислав Гълъбов, който в момента е ангажиран за квалификациите с националния отбор. Останалите, на които Дяковски ще разчита, са Александър Груев, Мартин Маринов, Герасим Николов, Димитър Маринчешки, Константин Коев и Николай Николов.

5.09.basket2
Подготовката за новия сезон в НБЛ ще премине изцяло в Плевен, а също така плевенчани имат покана за участие в приятелски турнир в Ботевград. Той ще се проведе на 25 и 26 септември и отборите, които ще се включат в него, са „Балкан“, „Ямбол“ и „Динамик“ (Белград). Ще се опитаме преди турнира да изиграем и една контрола в Плевен, но все още не сме намерили съперник, посочи Дяковски, допълвайки, че желанието му е неговите възпитаници да изиграят поне шест срещи преди началото на сезона.
Александър Дяковски бе категоричен, че може да бъде повече от доволен от селекцията на „Спартак“ тази година. Успяхме да съберем страхотни състезатели и не на последно място – такива, притежаващи невероятни човешки качества, заяви той. Дяковски изтъкна, че това е от огромно значение за водения от него тим, както и за успеха на всеки един отбор. Покрай доказалите себе си професионалисти в „Спартак“ ще трупат опит и четирима юноши. Това са Теодор Николов, Даниел Пенков, който е с най-голям стаж при мъжете, Тони Личев и 13-годишният Никола Станчев.

5.09.basket3
Дяковски не скри, че е нормално очакванията за представянето на плевенчани през новия сезон в НБЛ да са доста високи, предвид силната селекция и успешните игри на „Спартак“ в отминалата кампания. „Знаем много добре с какъв страхотен състав разполагаме, но това е само на хартия. Ако не работим максимално качествено и здраво, няма как да постигнем добри резултати. А и най-важното за мен е още от самото начало да бъдем всички заедно – независимо от трудностите и препятствията“, допълни той. Треньорът коментира и първия съперник на спартаклии в шампионата – отборът на „Левски“, като по думите му столичани ще играят сериозна роля в първенството. „Не знам с какъв състав ще започнат, тъй като е вероятно към тях да се присъединят и национални състезатели. Очаквам един труден съперник, а също така вярвам, че ще се получил интересен мач за публиката“, каза треньорът.

5.09.basket4
Колкото до това дали „Спартак“ ще има финансово спокойствие през новия сезон, Александър Дяковски сподели, че има уверението на ръководството, че бюджетът е подсигурен и тимът ще може да работи спокойно. Като проблем пред отбора той открои единствено този с течащия покрив на зала „Балканстрой“. Имаме уверението на Община Плевен, че този казус ще бъде разрешен в най-близко бъдеще, разкри той.

5.09.basket5 5.09.basket6 5.09.basket7 5.09.basket8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: