Областният управител на Плевен свиква днес консултации за съставяне на РИК

01.09.2016 8:08

oblastna administraciq

Областният управител на Плевен свиква консултации за съставяне на Районна избирателна комисия /РИК/ в 15-ти многомандатен избирателен район – Плевен. Това става ясно от покана до парламентарно представените партии и коалиции в Плевенско. публикувана на сайта на Областна администрация. РИК ще организира провеждането на предстоящите на 6 ноември избори за президент и вицепрезидент на и произвеждане на избори за националния референдум, насрочен за същата датата.

Консултациите ще започнат в 14:00 часа днес в заседателната зала на Областна администрация – Плевен, находяща се на четвъртия етаж на административната сграда на пл. „Възраждане”№1.

Съгласно указанията на ЦИК – при сформиране на РИК, трябва да се спазват мандатите, определени в Решение №649-НС/06.08.2014г. на ЦИК, а именно – 9 мандата за 15-ти МИР-Плевен, т.е. РИК – Плевен ще се състои от 13 члена, спазвайки изискванията на чл.61, ал.4 от ИК, като разпределението между политическите партии и коалиции е както следва: за ПП „ГЕРБ” – 4 членове, за „БСП лява България” – 2 членове, за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Реформаторски блок“ – 1 член, за коалиция „Патриотичен фронт“  – 1 член, за коалиция „България без цензура“ – 1 член,  за партия  „Атака” – 1 член, за  коалиция „АБВ“ – 1 член.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: