ТД „Кайлъшка долина” отпразнува Деня на туризма на хижа „Плевен“

30.08.2016 9:05

30.08.kailashka1

От 26 до 28 август ТД „Кайлъшка долина” – Плевен отпразнува с богата и разнообразна програма на хижа „Плевен“ Деня на туризма и 115-годишнината от основаването на дружеството, съобщиха от там. На хижата се събраха повече от 150 души. От дружеството участваха представители на Управителния съвет, от клубовете по пешеходен туризъм, по ориентиране, по ски туризъм, по алпинизъм, по колотуризъм и клуба на учителите.
На 27 август, в 7 часа, над 70 туристи се отправиха към връх „Ботев”. В 10.00 часа беше даден старт на участниците в скоростното изкачване на вр.”Ботев” от х.”Плевен”. В 12.00 часа на връх „Ботев” се проведе тържество, по случай Деня на туризма и 115-годишнината от основаването на дружеството. Павлин Цонев поздрави всички, изкачили връх „Ботев”. Изкачилите скоростно върха получават грамоти, а първите трима и парични награди.

30.08.kailashka2
Специални поздрави за най-малката участничка в изкачването на вр. „Ботев” Деа Лазарова – на пет години, която бе наградена с раничка. Най-възрастната участничка пък бе Евгения Табачкина, на 74 години, дългогодишен член на Клуба по пешеходен туризъм.
В 18.00 часа пред х. „Плевен” се проведе атрактивно състезание по ориентиране. Състезателите получиха карти, на които бяха обозначени местата, където са скрити „съкровищата” и беше даден старт. За да получи награда, всеки състезател трябваше да намери едно „съкровище”. В рамките на един час състезателите успяха да намерят по едно „съкровище”. Петко Стойнов връчи наградите на участниците в атрактивното състезание по ориентиране.
От 24 до 28 август на хижа „Плевен” Клубът по ориентиране проведе подготвителен лагер за деца от 12 до 18 години, с ръководител Иван Димитров. Децата участваха активно в празника на дружеството.
На 28 август част от туристите посетиха екопътека „Водните дупки” в Национален парк „Централен Балкан”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: