Уникален 40-минутен филм представя историята на Плевен (видео)

30.08.2016 7:54


Уникалният филм “Плевен – вълни по равнината“ вече е факт. Лентата е дело на продуцентска къща Файв Стар Медиa, продуцент, сценарист и режисьор е Стефан Поляков, изпълнителен продуцент – Вивиан Бояджиева, оператор – Момчил Александров, асистент-оператор – Светлин Йорданов и диктор Джонас Толкингтън.
Плевен е място с много паметници, които напомнят за борбата за свобода. Град, който е променил историята на света. Точно на тази територия се решава съдбата на Европа. В Плевен се водят кървави битки, които влизат в учебниците по история. Много значими исторически фигури са минали през града, дори самият император Александър Втори, което е изключително рядко събитие в световен мащаб. Войници от различни националности със своите бляскави униформи участват в Руско-турската война, която освобождава България от османско владичество и се създава Третата българска държава.
Интересни факти относно древноримския град Улпия Ескус също са представени във филма “Плевен – вълни по равнината”. Това е най-големият римски град на територията на днешна България.
В древността мистичната напитка – виното се е използвала за ритуални цели, а регионът около град Плевен е един от най-благоприятните за винарство и лозарство.
Град на Мъртвата долина, град на вода и зеленина. Градът е Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: