Силно плевенско участие във възстановката на връх Шипка /снимки/

29.08.2016 7:33

tradiciq_shipka2

И тази година представители от Регионалният клон в Плевен на Национално дружество „Традиция” взеха участие в историческата възстановка на епохалните боеве преди 139 години на връх Шипка. Това информира Милен Първанов, секретар на Регионален клон – Плевен на НД „Традиция”.

tradiciq_shipka3

Плевенските патриоти отдадоха почит и участваха в пресъздаването на решителните боеве на връх Шипка, състояли се на 21-26 август 1877 г. Регионалният клон в Плевен към Национално дружество „Традиция“ наброява 20 души и те целогодишно обикалят страната и участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие.

Общият брой на доброволците взели участие във възстановката състояла се на 27 август 2016 г. на връх „Шипка“ наброяваше над 250 души  – представители от Регионалните клубове на Национално дружество „Традиция“ от цялата страна.

tradiciq_shpika1

Родолюбците от дружеството се стремят чрез историческите възстановки и инициативите които реализират да популяризират самобитността и културата ни, да повдигнат самочувствието и гордостта на българина и вдъхнат сила и надежда за бъдещето.

Снимки: НД „Традиция“, Регионален клон – Плевен

tradiciq_shipka

#тагове:

НАЙ-НОВИ: