„Вълшебни звуци” станаха златни медалисти на Световен шампионат по фолклор

29.08.2016 11:55

pobeda 1

Певческа група „Вълшебни звуци” при НЧ „Зора -1990г.” – село Победа, Община Долна Митрополия, отново показа своя професионализъм с отличното си представяне сред 100 фолклорни колектива с повече от 2000 изпълнители на Световния шампионат по фолклор “World folk” 2016, провел се от 18 до 28 август в Слънчев бряг.

Правото си да се състезава за Голямата награда извоюва след спечелените отличия във Балканския шампионат по фолклор през 2014г. в гр.Хисаря и  в Европейския шампионат по фолклор през 2015г. в Слънчев бряг. Така групата попълни своята колекция от награди, информират от НЧ „Зора -1990г.” – село Победа.

За участието си на открита сцена „Амфитеатър” в гр.Обзор, талантливите изпълнителки от „Вълшебни звуци” под ръководството на Надка Томова, получиха Златен медал и Номинация “Златен Орфей”, Диплом за лауреат, Диплом за  титла Световен шампион по фолклор за 2016, както и Диплом за почетно представяне и Диплом за съществен принос в съхраняването и развитието на световните традиционни народни изкуства.

pobeda 2

Журито на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – EAFF и Euro Folk Academy, оценяваше участниците по 4 критерия – сложност на изпълнението, качество на изпълнението,  визия  и сценично поведение.

На официалната церемония по закриването на Шампионата, Специалната награда за визия получи ФВГ „Вълшебни звуци“ – с. Победа, община Долна Митрополия. Президента на ЕАФФ Калоян Николов напомни че, „Фолклорът учи на толерантност и мир” и пожела „Светът да пребъде в мир”.

Участието на самодейците от НЧ „Зора -1990г.” село Победа в Световния  шампионат по фолклор в Слънчев бряг се осъществи със спомоществователството на кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, на която читалищният екип изказва сърдечна благодарност.

Снимки: НЧ „Зора -1990г.” – село Победа

pobeda

#тагове:

НАЙ-НОВИ: