Плевенчанка написа стихотворение за кмета Георг Спартански

27.08.2016 14:20

spartanski kmet

Стихотворение, посветено на кмета Георг Спартански, е написала плевенчанката Теодора Димитрова. Повод за него е била срещата й с градоначалника, който бързо е реагирал на нейната молба за съдействие.

tedi

„Свързах се с кмета Спартански чрез Фейсбук и той ме покани на среща в Общината. Развълнувах се естествено, защото това не се случва всеки ден и нямах търпение да дойде момента. Отидох в Общината с моите приятелки Жужка и Валя. Г-н Спартански дойде лично при мен на диванчето пред офиса му. Нямам думи да ви опиша моето възхищение! Пред мен стоеше един земен човек, много  открит и готов да ми помогне с каквото може”, разказва Теодора. Тя се е обърнала с молба за финансова помощ, за да може да осигури средства, нужни й за лечението. Кметът е обещал съдействие като нейният проблем ще бъде разгледан на предстоящата сесия на Общински съвет – Плевен.

Именно топлото и човешко посрещане е накарало Теодора да напише стихотворение, което да посвети на плевенския кмет. Това не е нейната първа поетична творба. Често публикува своите стихове на личната си страница във Фейсбук. А тъй като Теодора е готвач по професия, тя е създала и своя кулинарна страничка в социалната мрежа – Хитринките НА ТЕДИ.

Ето и стихотворението, посветено на Георг Спартански:

„ За най- добрия кмет“ 

Най- после на Плевен му излезе късмета

и този път взе, че уцели със кмета.

Господин Спартански е Голям ЧОВЕК,

който рядко се среща в този сбъркан век.

Много спокойно изслушва народа

и не търси във нищо своя изгода.

Ръка протяга на хората малки,

без да ги кара да се чувстват жалки.

Загрижен работи от сутрин до мрак,

със събитията в Плевен е винаги в крак.

Много редове мога да напиша,

но думите ми сега са излишни.

Делата сами говорят за ЧОВЕКА,

тази приказка се знае от памтивека!

Това е колаж, създаден от Теодора: kolaj tedi

#тагове:

НАЙ-НОВИ: