„Градът на игрите” гостува днес в Плевен!

27.08.2016 7:43

igrite

Инициативата на Съвета за децата – „Градът на игрите” ще гостува днес в Плевен. Началото на забавленията ще бъде поставено от 10 часа в Регионален исторически музей, подкрепа оказва Община Плевен.

Дейностите, които ще включва проявата в са: състезание за оцветяване – на по- малките деца ще бъдат раздадени рисунки на различни храни, като тяхната задача е да оцветят тези, които за здравословни, а на по-големите ще бъдат раздадени и празни хранителни пирамиди, които трябва да попълнят; настолни игри, които ще предизвикат логическото и стратегическо мислене на децата; малък театър – чрез кратки и поучителни постановки децата ще научат за важността на здравословния и разумен начин на живот, ще се сдобият с умения за оказване на първа помощ.

Съвет на децата е консултативен орган към председателя на Държавна агенция за закрила на детето. По време на заседание, проведено през юни месец, Съветът реши да реализира инициатива под надслов „Градът на игрите“. Целта на тази проява е да се промотира здравословен, активен, безопасен начин на живот сред децата чрез игри и интересни занимания.

,,Градът на игрите“ се провежда из цяла България. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: