Тимът на Община Кнежа победи този на Общинския съвет в зрелищен мач с 5 гола

26.08.2016 9:55

26.08.mach1

Вчера се изигра и финалният мач от Летния футболен турнир на малки врати за 2016-та година, организиран от Община Кнежа. Спортната площадка на Кнежа бе домакин на демонстративен мач между отборите на Общинска администрация – Кнежа и Общински съвет – Кнежа, който се изигра преди финалния сблъсък за първото място в турнира. Първото попадение в демонстративния мач дойде в полза на Общински съвет. Нападателят Росен Пещенски стреля и след злощастен двоен рикошет в гредата и във вратаря Цветомир Миловски топката навести мрежата за 0:1. Общинска администация стигна до пълен обрат след трите попадения на атакуващото си трио: Илийчо Лачовски, Венелин Беновски и Иван Иванов. Беновски изравни след добре премерен изстрел от дистанция. Иванов даде преднина след контра акция, а Лачовски – след самостоятелен пробив между цялата защита на противника, остана очи в очи с вратаря, показа хладнокръвие и направи резултата класически – 3:1 в полза на Общинска администрация.

26.08.mach2
Второто полувреме започна с натиск на Общински съвет, но той не доведе до отбелязване на гол. С пропуски се отчетоха Добри Грамов и Дилян Беновски. В защитата на „съветниците” зейнаха пробойни. От тях се възползва влезлият като резерва Антонио Цанковски, който направи 4:1 за администрацията. До края на срещата с блестящи изяви под рамката на вратата се отчете Цветомир Миловски, който беше безпогрешен. Дори в последните секудни можеше и да отбележи гол при поредното си включване в предни позиции. С краен резултат 4:1 отборът на Общинска администрация грабна победата.
Във финалния мач, изигран между отборите на „Касичка” – Бяла Слатина и „Парещи тояги” – Кнежа, двата отбора си разделиха по едно полувреме, в което си отбелязаха по един гол за крайния резултат от 1:1. Двубоят се реши след изпълнението на дузпи, в които по-точни бяха „Парещите тояги” и така грабнаха титлата за първо място. Кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски награди участвалите в турнира отбори и раздаде следните индивидуални награди:
„Най-добър футболист” – Иво Йорданов; „Пазител на феърплей” – Петър Фазлийски и „Най-добър вратар” – Румен Белегански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: