От 1 септември започва раздаването на хранителни пакети за хора в нужда в област Плевен!

25.08.2016 17:24

hrani es

От 1 септември 2016 г. започва вторият транш от раздаването на хранителните продукти по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане (АСП). Българският червен кръст (БЧК) е избраната партньорска организация за раздаване на хранителните продукти, закупени в периода 2015-2016 г.

Раздаването, което ще продължи до 30 септември 2016 г., ще се извършва от  служители и доброволци на БЧК в 304 пункта в страната, информират от АСП.  Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), право на пакети хранителни продукти имат и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии.

Във втория транш същите лица ще получат пакети храни с тегло близо 15 кг, съдържащи следните 14 продукта: ориз, булгур, лютеница, доматено пюре, зелен грах, гювеч, нектар, месни консерви – птичи пастет, рибни консерви – скумрия в доматен сос, зрял фасул, пчелен мед, локум, обикновени бисквити, вафли. Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на АСП (www.asp.government.bg) и в регионалните офиси на БЧК.

Ето и пълният график за област Плевен:

grafik

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: