Социалисти от Плевенско преминаха елитна школа за социално предприемачество, мениджмънт и политики в Холандия

22.08.2016 11:05

22.08.dancho

Двама социалисти преминаха елитната школа за социално предприемачество, мениджмънт и политики в Холандия. Плевенчаните, получили правото да представят България на академията за млади политици в Ниската земя са Йордан Христов и Лъчезар Крумов. Те са общински съветници, избрани преференциално и с голяма лична подкрепа от листата на БСП.
Академията е една от школите, завършени от политиците на 21 век в Европа и е чест, че след толкова години пропуск България има своите представители в нея. Тази година освен нашите представители, е имало и младежки лидери от Испания – най-младият общински съветник от Кордоба, Литва, Румъния. Десетдневният курс е систематизиран така, че да даде нужните познания в сферата на социалното предприемачество и формирането на социални политики в реални условия. Затова и едно от условията за участие в нея е вече да си получил доверието на избирателите, като си минал през избори, разказа Йордан Христов, който с избирането си за общински съветник в община Долни Дъбник бе една от спряганите кандидатури за председател на ОБС. „Благодаря за доверието на хората, които ни изпратиха на това обучение, защото това което научих от ликторите – представители на т.н. „десижън мейкърс груп” /членове на европейският парламент, ЕК и най-успешните леви политици в Европа/ ще използваме в бъдеще за разработката на социални леви политики за хората”, каза Лъчезар Крумов, общински съветник от община Гулянци от БСП.
Със завършването на престижната академия двамата ни представители завоюваха и друга допълнителна награда – за най-добра социално приложима идея. Проектът на Данчо и Лъчо – „Социална платформа за развитие на България”, бе оценен с максимума точки и е въпрос на време да бъде приложен от младежките лидери на практика в регионите, в които работят. „Мечтата ни е нашата платформа да стане основа на нов тип комуникация между избирателите и техните представители, като освен стандартните и „овехтели” срещи по читалища и партийни клубове, всеки гражданин да може на база тази платформа да постави проблемите на региона си, а системата да се погрижи за това той да достигне до правилните хора в различните нива в държавното управление”, казаха в заключение Данчо и Лъчо.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: