Ново сдружение в Плевен ще съхранява местните традиции, ще организира и курсове по народни танци

16.08.2016 17:34

zornica

От вчера е факт ново сдружение в Плевен – „Зорница”. За негов председател е избран Пламен Иванов, възпитаник на НУИ „Панайот Пипков” – Плевен, студент в задочна форма в Танцовата академия в Пловдив и вече част от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци.

Учредители на „Зорница” са Детелина Павлова, Иванка Иванова, Кристиян Костов, Преслава Митева, Стоянка Йорданова и Цветомира Пеева. Гласуван е и Устав на сдружението, сега предстои и неговата регистрация в съда. Надяваме се през септември, най-късно октомври да започнем със своята активна дейност, коментира пред „Плевен за Плевен” Пламен Иванов. И добави, че първоначално дейността на сдружението ще започне с организиране на курсове по български народни и гръцки танци. Ще се търси и подкрепата от страна на Общината за осигуряване на помещение.

Нашите цели са за развитие и обогатяване на културния живот, социалната и образователната дейност в запазване на обичаите и традициите на българския народ и в частност на местните обичаи и традиции, разказа Иванов. Като млад човек, който е и вече член на Младежкия общински парламент в Плевен, Пламен ще насочи дейностите на „Зорница” към осигуряване условия за развитие на младежки дейности, с които да се задоволяват потребностите на младите хора. В бъдеще учредителите на новото сдружение са си поставили за цел да организират в Плевен фестивали, конкурси и други културни мероприятия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: