Никопол празнува!

12.08.2016 7:40

23.07.praznik

От днес в продължение на три дни Никопол празнува. Празникът ще протече под мотото „Никопол – традиция и съвременност“.

Стартът днес ще бъде даден на Централния площад в 10 ч. с детско парти, в което малчуганите ще оцветяват фигурки, от 15 ч. са предвидени рисунки върху лице, а от 19 ч. – Детско шоу „Архи“.

В 20 ч. на откритата сцена на площада ще започне концерт с участието на изпълнители към НЧ „Напредък 1871“ и Дует „Шик“. Официалното откриване на празника ще е в 20.45 ч. с ритуал по издигане знамето на Община Никопол и слово на кмета д-р Валерий Желязков. Тържеството ще продължи със заря и концерт на „Диана Експрес“.

Вторият ден от Празника на Никопол – 13 август, ще започне традиционния турнир по плажен волейбол, който е от 9 ч. на градския плаж. В същия час в Асеново ще бъде даден и стартът на Шестия международен кулинарно-фолклорен фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село“. Вечерта от 20 ч. на откритата сцена в центъра на Никопол отново ще има концерт с участието на „Гъмзата брас шоу“.

На 14 август празничната програма включва велообиколка на Никопол – от 9.30 ч., а от 10 ч. на Градския плаж ще продължи турнирът по плажен волейбол. От 11.30 ч. ще бъде даден старт на традиционното преплуване на река Дунав, а в 18 ч. програмата ще завърши на Градския стадион с футболна среща.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: