Утре откриват ловния сезон за прелетен дивеч

12.08.2016 18:00

12.08.lov

Ловният сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина ще бъде открит утре – 13 август, в землището на с. Белащица, община Пловдив, съобщават от Изпълнителната агенция по горите. Специален гост на събитието ще е Ути Бъчваров, който е подготвил атрактивно кулинарно шоу за всички присъстващи.
Изпълнителна агенция по горите напомня, че ловуването се извършва само с писмени разрешения, в които се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително.
ИАГ призовава за стриктно спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност при ловуване. Във връзка с изключително високите среднодневни температури тази година и повишената опасност от възникване на горски пожари, Агенцията апелира за спазване на противопожарните правила за опазване и защита на горските територии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: