Съдът в Пловдив остави в ареста двамата ало-измамници от Левски

10.08.2016 8:10

23.11.alo

Димитър Серафимов по прякор Келеша и братовчед му Серафим Серафимов от град Левски остават за постоянно в ареста. Окръжният съд в Пловдив потвърди решението на районния съд и не измени най-тежката мярка „задържане под стража” с оглед тежестта на извършеното престъпление, съобщава БНТ 1. Срещу двамата има повдигнати обвинения за извършени две телефонни измами на територията на град Пловдив на стойност 2000 и 1000 лева.

В хода на делото стана ясно, че Димитър Серафимов е излязъл от затвора на 20 декември миналата година и от тогава досега се е занимавал основно с планирането и организирането на акциите. В дома му в град Левски е открита тетрадка, в която са записани множество суми, за които се предполага, че съответстват на осъществените удари от групата на Келеша. Серафимов е направил пълни самопризнания за начина, по който е работила цялата схема. В криминалното си досие той има поне 7 седем осъждания за измами.

Ще припомним, че на 4 август в полицията в Левски се предадоха Галя Паскалева и Господин Господинов от плевенското село Градище. За тях също има данни, че са били част от групата, занимавала се с телефонни измами. Двамата са с мярка „задържане под стража” в Пловдив.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: