При спецакция в Плевен откриха амфетамини, марихуана и голяма сума пари, трима са задържани

01.08.2016 12:10

arest

На 29 юли в 19 часа е проведена специализирана операция по линия „Наркоразпространение“, с участието на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, служители от група охрана на масовите мероприятия при ОДМВР-Плевен и служители на РДПБЗН на територията на град Плевен. При проникване в жилище на улица „Антим I“ са установени 30-годишен, 20-годишен и 26-годишен, и тримата от Плевен, информират от пресцентъра на полицията.

При претърсване на метална каса в електрическо табло, обслужващо апартамента, е намерена пластмасова кутия с приблизителни размери 20/30 см., съдържаща 8 полиетиленови пакета с прахообразно вещество.

При направения наркополеви тест веществото е реагирало като амфетамин с общо тегло около 200 грама. Установен е и полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса, която при наркополеви тест е реагирала на марихуана, с общо тегло около 300 грама. В жилището са открити и иззети, укрити две електронни везни, два пластмасови съда с малки количества суха зелена тревиста маса, метална кутия с малко количество суха зелена тревиста маса и метална кутия със сумата от 15 000 лева.

Извършено е претърсване и изземване в избено помещение, на адреса на 20-годишния и са установени 20 грама суха зелена тревиста маса, която при наркополеви тест е реагирала на марихуана. И тримата са задържани за срок до 24 часа.  Уведомен е прокурор в РП-Плевен.

30-годишният е задържан за срок до 72 часа в сектор“Арести“. По случая е образувано досъдебно производство, по което продължава работа разаследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: