Прокуристът на МБАЛ – Кнежа разказа подробности за скандала с шефа на „Паркстрой”

27.07.2016 12:43

valeri lachovski

Пресконференция по повод разразилия се в последните дни скандал около управителя на плевенската общинска фирма „Паркстрой” – Красимир Петров и МБАЛ – Кнежа даде днес в пресклуба на БТА прокуристът на лечебното заведение Валери Лачовски. Пред медиите той разказа подробности около конфликта от 14 юли т.г.

Лачовски обясни, че майката на Красимир Петров била приета с диагноза исхимичен инсулт в болницата в Кнежа на 7 юли. По клинична пътека престоят е от 3 дни, но заради по-тежкото състояние на пациентката тя е оставена за лечение до 14 юли, когато е изписана.

Прокуристът на МБАЛ – Кнежа връчи сигнал срещу управителя на общинска фирма на депутата Владислав Николов

Именно в деня на изписването става и скандалът. Тъй като лечебното заведение няма специализиран автомобил за транспорт на изписани пациенти, които са на легло, се оказва, че жената няма с какво да бъде закарана до дома й. Търси се вариант и от болницата предлагат буса, който обаче е със седалки. Той се оказва неподходящ.

По това време според Валери Лачовски, който не е присъствал на скандала, но е разбрал за него от служители на болницата, Красимир Петров се е държал грубо, обиждал и псувал е. Дори е хванал за гушата готвачката на лечебното заведение Теменужка Боева, попитала го какво става. Намесва се параджията, който помага на жената. От МБАЛ – Кнежа подават сигнал в полицията. Пристигането на униформените успокоява нещата.

Управителят на „Паркстрой“ завежда граждански иск за 200 000 лв. срещу МБАЛ – Кнежа 

„Човек на такава длъжност и заемащ такова положение в обществото не му позволява да е над закона или да бъде нещо повече от всички останали. Това, че си управител на някакво дружество, не те прави нещо повече от другите.”, коментира днес Валери Лачовски.

Той предостави и жалба от готвачката Теменужка Боева, подадена до прокуратурата, служебна бележка от РУ – Кнежа за получения сигнал от МБАЛ – Кнежа на 14 юли и жалба от самия Валери Лачовски до председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев за конфликта.

jlaba l

jalba l-1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: