Мая Манолова избрана за президент от плевенските социалисти

27.07.2016 11:40

4.02.manolova

Мая Манолова е с най- високо одобрение на БСП в Плевен за президент на България. Омбудсманът събра 28 номинации за държавен глава. Вотът беше отчетен на второто заседание на 46- та конференция на общинската организация на партията снощи.
С по 20 номинации след Манолова се подреждат председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и народният представител Румен Гечев, следвани от евродепутата Илияна Йотова – 15 номинации, и членът на ИБ на БСП Костадин Паскалев – 6 номинации. Сред номинираните са и имената на Стефан Данаилов, Янаки Стоилов, Михаил Миков, Андрей Пантев, Жан Виденов и др. Общо 23 кандидатури за президент изпраща Плевен за обсъждане в Националния съвет на БСП.
Също толкова са и за вицепрезидент, като името на Мая Манолова е дублирано и в тази класация- общо 15 номинации. За вице плевенските социалисти припознават също Румен Гечев и Костадин Паскалев – с по 9 номинации, Андрей Пантев – 6 номинации, доц. Иво Христов, Илияна Йотова, Михаил Миков, Янаки Стоилов и др.
Демократичното вътрешнопартийно допитване беше проведено сред структурите на БСП на два тура. Първо, за да се определи форматът за участие в президентската надпревара – самостоятелно или в коалиция и кои да са евентуалните партньори на партията, после се проведоха и номинации за кандидати за президент и вицепрезидент. В събота – 30 юли, плевенските социалисти ще се включат в отбелязване на 125 – та годишнина на БСП на връх Бузлуджа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: