Окончателно: Три доживотни присъди за жестокото убийство в „Нежовец”

25.07.2016 12:00

delo nejovec

Върховният касационен съд е потвърдил постановените още на първа инстанция от Окръжен съд – Плевен три доживотни присъди и две по 20 години за жестокото убийство на мъж в местността „Нежовец”. Това обявиха днес на съвместна пресконференция наблюдаващият прокурор по делото Николай Пачевски, директорът на ОДМВР-Плевен Красимир Начев, прокурор Добринка Матеева, Албена Манкрелис, разследващ полицай по случая.

След като плевенският съд постанови присъдите, те бяха потвърдени от Апелативен съд – Велико Търново, а сега и на последна инстанция от ВКС.

Ще припомним, че жестокото убийство с цел грабеж на Любомир Цеков бе извършено на 17 февруари 2011 г. във вилата му в местността „Нежовец”, където мъжът е отглеждал животни. Той е бил бит до смърт от своите нападатели, които по-късно се установява, че са били петима мъже на средна възраст около 30 – 40 години. Убийците търсели пари.

След решението на ВКС с доживотни присъди са Кольо Йорданов – Лисицата, брат му Мирослав Йорданов – Златния зъб, Юсеин Мимишев – Биволичката, а с наказания от 20 години зад решетките – братята Мехмед Салиев – Нощния Кмет и Ибрахим Салиев. Петимата мъже са били в тесни роднински връзки помежду си и това е довело до трудности при разплитането на случая. И петимата са безработни, занимавали са се само с кражби и грабежи, стана ясно днес. Четирима са от село Върбица, а един от село Бръшляница. По думите на кмета на село Върбица след задържането на петимата мъже вече селото е по-спокойно място за живеене.

Убийците на мъжа са задържани през 2014 г., а през юли миналата година Окръжен съд – Плевен постанови присъдите по делото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: