Новият сайт на Община Плевен – новото лице на Плевен в Интернет!

25.07.2016 16:04

22.07.site_

От няколко дни Община Плевен има нов сайт. Днес той бе презентиран и пред шефовете на дирекции и отдели в местната управа. Сайтът е с изцяло подменен дизайн, с по-контрастни цветове, изчистен “flat” стил на елементите, с по-четивни текстове и модерно подреждане на основните раздели на начална и вътрешни страници. По-динамично показване на съдържанието чрез анимиране на елементи в дизайна, използване на икони и изображения. Улеснена е навигацията като страниците се зареждат по-бързо, разполага с актуализирана информация, част от която преведена на английски език.

Адаптивен дизайн – вече всеки ще може да използва сайта на любимото си устройство – компютър, таблет, телефон или смарт телевизор. Pleven.bg спазва наложената тенденция в последните години – сайтовете да се адаптират спрямо размера на устройството, на което се отварят. Така употребата му става по-удобна особено на мобилни устройства, с които лесно ще може да се навигира дори и с една ръка.

Сайтът успешно минава и теста на Google за достъпност на мобилни устройства –https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?url=http://www.pleven.bghttps://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?url=http://www.pleven.bg

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?url=http://www.pleven.bg

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?url=http://www.pleven.bg

Ново съдържание и нова организация на информацията – сайтът е разделен на няколко основни секции, които ориентират посетителя по-лесно да намира търсената от него информация.

  • В раздел „За Общината“ може да се намери актуална географска, историческа и демографска информация, галерия от снимки, забележителностите в региона, почетни граждани и бивши кметове – хората, с които Общината се гордее.
  • В раздел „Администрация“ е поместена информация за ръководството и служителите на Общината, обяви за свободни длъжности, структура на администрацията и документи, свързани с администрацията. Полезна е функцията, която дава възможност посетителят да се свърже и да пише директно от сайта на служител в общинската администрация.
  • В следващия  раздел са събрани всички  „Дейности“ на Общината като „Финанси и икономика“, «Образование», «Култура» и т.н. Там може да се намери информация в различните направления, разделени тематично.
  • В раздел „Услуги“ може да бъде получена информация за предлаганите от администрацията услуги, включително онлайн услуги директно в сайта. Освен описание и реда при предлагане на услугата може да бъдат изтеглени и необходимите формуляри.
  • В раздел „Актуално“ ще се публикува винаги най-новото случващо се в Общината, актуални новини, бъдещи събития, интересни акценти и официални съобщения. Тук са поместени и културният и спортният календар, а за бизнеса най-полезна ще е секцията „Профил на купувача“.
  • В секция „Документи“ са поместени официални документи за дейността на Общината, а в секцията „Контакти“ може да намерите най-удобния начин за връзка с Общината.

Нови профили в социалните мрежи Facebook и Youtube! Посетете страниците на Общината и станете нейни последователи – така ще получавате новините на стената си или ще бъдете известени за нови клипове свързани с Плевен.

Абонамент за новини от общината – абонирайте се и ще получавате новостите директно в пощенската си кутия.

И още много технически придобивки и улеснения за потребителя – експорт на информацията от всяка страница в PDF, увеличаване и намаляване на големината на шрифта, търсене в рамките на сайта, връзки към други сайтове. Предстои и въвеждане на още няколко функции, както и допълване на информацията.

Изцяло нова система за управление на съдържанието, индивидуално написан код без използване на готови системи, с използване на HTML5 CSS3.

Сайтът е разработен от специалисти с опит в изграждането на институционални сайтове в колаборация със служители на Община Плевен, като общата цел е да се създаде един съвременен и отзивчив сайт на ниво, който да представя подобаващо Община Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: