На три етапа ще бъде изграден вторият корпус на МБАЛ „Света Марина” – Плевен

18.07.2016 15:56

sv.marina press

На три етапа ще бъде изграден вторият корпус на МБАЛ „Света Марина” – Плевен, каза на пресконференция днес по повод първата година от откриването на лечебното заведение неговият финансов директор Валери Карааргиров.

Изграждането наКорпус 2 ще е още една крачка към комплексното лечение на пациентите. В него ще заработи единственият в Северна България PET CT в частна болница – оборудване за изключително важни изследвания при онкологичните заболявания. Ще има отделение по Медицинска онкология – химиотерапия. В Корпус 2 е и Хайфу-центърът, тук ще бъде разположен  и апарат за магнитно-резонансна томография  – ядрено-магнитен резонанс, както и мамограф.

Всички тези апарати ще дадат допълнителни възможности за прецизиране диагностиката при профилактика  и определянето на оптималното лечение на пациентите на МБАЛ „Света Марина” – Плевен.  В Корпус 2 ще има и съвременно оборудвана – конферетна зала с възможности за телекомуникации -за обучение на студенти, специализанти, докторанти както и за провеждане на научни конференции и други научни форуми.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: