Седми лъч от град Левски се включва в Националния туристически поход „По стъпките на Апостола”

12.07.2016 11:16

12.07.levski1

На 16 юли от град Левски тръгва седми лъч на Националния туристически поход „По стъпките на Апостола”, обяви на среща с кмета на общината Любка Александрова и участниците в похода вчера Ангел Маринов. Родолюбиви българи от община Левски – град Левски и селата Асеновци, Градище, Козар Белене ще участват в честването на 179-ата годишнина от рождението на Апостола в родния му град Карлово. Групата от ученици, служители и пенсионери – към момента около 15 човека, ще поднесе венец в знак на признателност към живота и делото на Васил Левски. Знамето на град Левски, единственият град в България с името на най-достойния ни българин и националния флаг ще носят учениците Йордан и Валентин. Водачът на лъча е Христо Петров, който е участвал в много походи.

12.07.levski2
Кметът на Община Левски Любка Александрова приветства патриотичната инициатива и изрази съжаление, че не може да се включи в нея поради неотложна командировка. Любка Александрова заедно с еколога на общината Вероника Славова ще участва в българската група за обмяната на опит в Швейцария , който е в рамките на проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
Тя поздрави с радост всички за ентусиазма градът с името на Апостола да се включи в националните чествания и изрази надежда ,че примера им ще бъде последван. Общината ще помогне на патриотичната инициатива с осигуряване на транспорт до Беклемето. Участниците в похода благодариха на г-жа Александрова за подкрепата. Скромна финансова помощ получиха от съмишленици.

12.07.levski3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: