Люси Дяковска: Целта на „Вечер на мюзикъла“ бе да въздействаме емоционално на младите

08.07.2016 13:39

8.07.lucy1

Целта на проекта „Вечер на мюзикъла“ бе да запознаем публиката с това изкуство. Създадохме го, комбинирайки класиката с модерния жанр, защото всъщност мюзикълът е продължител на оперетата, той е класически жанр, с който е много трудно да впечатлиш публиката – особено по-младата й част“. Това каза днес в пресклуба на БТА в Плевен световноизвестната Люси Дяковска, която снощи, с концерт в парка на Регионалния исторически музей, постави финал на голямото си национално турне заедно с Плевенска филхармония и момичетата от A.V.A. Оказа се, че това е правилният път да дадем по някакъв начин насока на зрителите, по-голямата част от които, както се оказа, бяха деца, посочи Люси. Тя не скри учудването си, че на малчуганите дори за миг не им е станало скучно по време на концертите. „Вярвам, че това, което направихме, наистина им е харесало и музиката им е въздействала. Видях една възможност за развитие каквато в последните години нямаше“, подчерта популярната изпълнителка.

8.07.lucy2
Люси Дяковска разказа повече за впечатленията си от концертите в Хасково, Габрово, Добрич, Ямбол… „Някои от тези градове не бях посещавала никога, но там срещнах хора, които изведнъж ставаха, скачаха, пееха и дори плачеха по време на концертите. Мисля, че тези емоции дадоха още по-голямо желание, тласък и хъс на оркестрантите за нови интересни проекти. Просто те видяха по какъв начин могат да бъдат оценени и съм убедена, че този проект повлия много на развитието им“, каза Люси.
Тя подчерта, че прекрасното отношение във всеки от градовете е бил жест на огромно доверие към Плевенска филхармония, както и към нея самата. „Надявам се да можем да направим и втори проект с мюзикъли, защото това е жанр, който още дълги години няма да бъде изчерпан – мюзикълът е изкуство, което започва от А, а ние в момента сме на В или Г, така че трябва да продължим“, категорична бе очарователната плевенчанка.
Снимки: Живко Раев

8.07.lucy3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: