Плевенчанин в отбора ни, спечелил международно състезание по медиация и преговори

08.07.2016 10:49

8.07.elenkov3

Отборът на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ спечели състезанието по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбираж (VIAC). Нашият отбор се нареди пред отбори от цял свят, избрани след продължителна селекция. Това е исторически и първи по рода си успех за България в международно състезание по право и преговори. Нашите момчета победиха отбори с дългогодишна традиция в обучението по преговори, за повечето от които английският е роден език, съобщава „Правен свят“.
Под ръководството на своя треньор Дима Александрова, двамата студенти – Ивайло Икономов (IV курс – „Право“) и плевенчанинът Георги Еленков (II курс – „Право“), успяха да преминат през всички кръгове на състезанието (включително да победят два бразилски отбора съответно на четвърт- и полуфинали), за да достигнат неговия финал и да извоюват грандиозна победа сред овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори, състезатели и пр.

8.07.elenkov4
Решителната битка бе с американския отбор на SUNY Buffalo University, като след силен мач, благодарение на добра стратегия и ловки преговорни техники, Иво и Георги извоюваха победата.
„Това е най-големият успех за страната ни на международно състезание по право, в което участват отбори от цял свят. Аз съм горд плевенчанин и възпитаник на ГПЧЕ и успехът ми във Виена е немислим без всичко, което са ми дали Плевен, семейството ми и ГПЧЕ“, сподели пред „Плевен за Плевен“ Георги Еленков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: