Побратимен с Плевен град ще е домакин на Световното по футбол през 2018-а

07.07.2016 16:51

7.07.rostovq

Побратименият с Плевен вече 53 години руски град Ростов на Дон успешно се подготвя за домакинството си на Световното първенство по футбол през 2018 г. С бързи темпове се строят нови хотели, ремонтират се пътни артерии и фасади на сгради, закупуват се и нови транспортни средства.
Един от най-важните и мащабни обекти е стадионът „Ростов-Арена”, изграждащ се на левия бряг на река Дон. Той ще бъде пететажен, с три нива открити трибуни и общо 45 000 места. Изпълнението на дейностите на този етап е 60% . По информация на министъра на строителството, архитектурата и териториалното развитие на Ростовска област Николай Безуглов на 90% са изградени тухлените прегради, 87% е монтажът на железобетонните стълбищни конструкции, а на 80% – строителството на външните стени и прегради.
Инженерните комуникации, инфраструктурата, осветлението, озвучаването и обезопасяването са проектирани съгласно най-съвременните световни тенденции, осигурена е и достъпна среда за хора с увреждания.

7.07.rostov2
За безпроблемно непрекъснато осигуряване на бетонна смес и производството на железобетонни елементи на самата строителна площадка е съоръжен бетонов завод. В изграждането на мащабния спортен обект се използват предимно руски материали, делът на вносните възлиза едва на 15%. В строителството участват около 1500 работници, пусковият срок е 25 декември 2017 г.
Най-големият стадион в партньорския ни град – „Ростов-Арена”, ще бъде отправна точка в застрояването на левия бряг на р. Дон, като перспективата е да стане композиционно ядро на бъдещите планирани обекти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: